Despre mine

"Nobody can make you feel inferior without your permission." - Eleanor Roosevelt

13 ianuarie 2011

Destine paralele: presedintii americani, Abraham Lincoln si John Kennedy

                         
John Kennedy (1917-1963)
            

             


                          Abraham Lincoln (1809-1865)     
                                                                                                                           
Asasinarea in conditii asemanatoare a presedintilor USA Abraham Lincoln si John Kennedy a reprezentat doar ultima veriga a unui ciclu incredibil de paralelisme ale destinelor celor doi mari oameni de stat americani: Sa fie doar simple coincidente?!
·         Lincoln a fost ales ca deputat in Congres in anul 1846, Kennedy exact cu 100 de ani mai târziu in anul 1946.
·         Lincoln a devenit presedinte lin anul 1860, Kennedy in anul 1960.
·         Asasinul lui Lincoln  John Wilkes Booth s-a nascut in anul 1839, asasinul lui Kennedy Lee Harvey Oswald in anul 1939.
·         Atat, Booth, cat si Oswald, erau originari din sudul USA; ambii au murit inainte de a fi judecati.
·         Booth l-a omorât pe Lincoln într-un teatru, dupa care s-a ascuns într-un depozit; Oswald l-a ucis pe Kennedy dintr-un depozit, dupa care s-a refugiat intr-un cinematograf.
·         Ambii presedinti au declarat in ziua asasinarii lor ca au presimtirea ca li se va întâmpla ceva tragic.
·         Lincoln a avut o secretara cu numele de Kennedy, care l-a sfatuit pe Lincoln sa nu mearga in acea seara la Teatrul din Washington; Kennedy a avut o secretara cu numele Lincoln, care l-a sfatuit pe Kennedy sa nu mearga la Dallas.
·         Ambii au fost ucisi in prezenta sotiilor.
·         Ambii au fost împuscati în ceafa.
·         Ambele asasinate au avut loc într-o zi de vineri.
·         Lincoln a fost asasinat in Teatrul Ford, Kennedy intr-o limuzina de tip Ford-Lincoln.
·         Functia de presedinte a fost preluata de oameni politici originari din sudul USA, ambii cu numele de Johnson: Andrew Johnson (nascut în 1808) si Lyndon Johnson (nascut în 1908).
·         Ambele sotii ale celor doi presedinti au pierdut cate un copil cat au stat la Casa Alba.
·         Cu o saptamana inainte de  a fi asasinat Lincoln era in vacanta in Monore, Maryland, iar Kennedy cu o saptamana inainte de asasinat era in vacanta cu Marilyn Monroe.

     Coincidenta sau ……… Adevarul si realitatea sunt probabil in obscuritate…….Este posibil ca lumea noastra sa fie dirijata de forte mai presus de intelegerea noastra!

             La data de 15 aprilie 1995 televiziunea germana a transmis o emisiune foarte interesanta despre imprejurarile neobisnuite in care s-a nascut presedintele american Abraham Lincoln. Parintii locuiau singuri, intr-o mica ferma izolata, mama fiind deja in asteptarea primului copil. La aparitia primelor dureri ale nasterii, sotul a rugat pe un vecin sa cheme de urgenta un medic sau pe moasa din proxima localitate. Vecinul s-a dus, dar a adus vestea ca nu i-a gasit pe niciunul acasa, ambii fiind chemati la interventii in alta parte, urmând sa se reîntoarca abea dupa câteva zile. Cu câteva minute înainte de nastere, a intrat in casa o femeie care s-a prezentat drept a fi moasa din localitatea invecinata, ajutând apoi la venirea cu bine pe lume a fiului lor. A doua zi, ìnainte de plecare, tatal copilului a întrebat moasa ce-i datoreaza. "Am o singura rugaminte" - a raspuns aceasta - "dati-i numele de Abraham", dupa care a parasit casa.
            La câteva secunde dupa ce moasa a plecat, tatal a iesit si el din casa, dorind s-o însoteasca pe drumul singuratic de la ferma pâna spre localitatea învecinata de unde venea, dar, spre marea lui uimire, n-a mai vazut pe nimeni: moasa disparuse. Nedumerit, a revenit in casa. Nu peste mult timp, perechea Lincoln a fost vizitata de catre preotul satului, caruia i-au relatat despre norocul de necrezut avut cu moasa satului, sosita, ca prin minune, tocmai la momentul oportun. Nu mica le-a fost uimirea când preotul, surprins, le-a spus ca moasa cu acel nume, era moarta deja la data nasterii copilului, decedând la rasturnarea carutei in care se afla, pe un drum de tara ! 

Niciun comentariu: